Co sbalit dětem na dovolenou u moře

Co sbalit dětem na dovolenou u moře

Je, já nemám kartáček, je a kde jsou plavky? Na dovolené určitě nechcete trávit čas tím, že budete lítat po obchodech a shánět věci, které na vás čekají doma. Pojďme se podívat na to, co si zabalit sebou. Tak hurá, jdeme číst.

1.    Doklady: Nezapomeňte vzít kartičku zdravotního pojištění a v případě cesty do zahraničí i občanku nebo pas vašeho batolátka. Cestovní pojištění je také důležité, abyste byli připraveni na případné nečekané události.

2.    Sluneční ochrana: Opalovací krém s vysokým faktorem SPF 50 je nezbytným prvkem pro ochranu citlivé pokožky dětí před slunečními paprsky. U nás máme OUATE sluneční mlhu, která chrání před UVA i UVB paprsky s čistým složením.

3.    Pokrývka hlavy: Když už mluvíme o ochraně před sluníčkem. Nesmíme zapomínat na pokrývku hlavy. Skvělá je čepice s kšiltem nebo klobouček s krempo, která zakryje krk a chrání oči před ostrým sluncem. Pokud vaše děti snesou brýle, ty zabalte také.

4.    Na plavání: Pokud plánujete dovolenou u vody, nezapomeňte vzít plavky. Nejlépe ty, které mají UV filtr. K plavkám můžete přidat i koupací triko s UV ochranou, které děti chrání i ve vodě. My bereme vždy 2 plavky, protože kluci jsou neradi v mokrých. Máme tak kraťasové a jedny na tělo, protože někde nemůžete v kraťasech do bazénu. U holčiček bych klidně vsadila na dvoudílné a jednodílné plavky a u těch menších pouze na kalhotky. Zvažte i boty do vody, které ochrání nohy vašich dětí při chůzi po kamenech nebo v moři. Nezapomeňte na praktické pončo, kruh nebo rukávky.

5.    Plenky a ubrousky: já vždy vozila o 10 plen navíc, než byla naše denní spotřeba. A ubrousků jsme měla 2 balení. Ale nebojte, toto se dá vždy bez dlouhého shánění dokoupit. Sebou zabalte i podložku na přebalování.

6.    Oblečení: Někdo se balí minimalisticky a někdo podle toho, jak velká zvířata jsou jeho děti. A proto vím, že u nás jsou trička třeba na každý den. Kraťasů beru o polovinu méně. Pokud jedeme k moři, máme jednu mikinu na sobě do letadla a 1 v kufru. Stejně tak i kalhoty/tepláky. Níže naleznete celý seznam na týden.

7.    Dětská lékárnička: Mějte při sobě nezbytné léky pro děti vašeho věku, jako jsou léky na bolest nebo horečku. Rehydratační roztok, léky na průjem. Sebou doporučuji i probiotika, náplasti, Betadine – dezinfekce, která neštípe. Nůžky a pinzetu. Kterou si můžete vytrhat obočí, ale klidně vyndat i třísku. Doporučuji vzít i váš oblíbený repelent a Panthenol na spálení. Vždy, konzultujte s pediatrem, jaké léky sebou vzít.

8.    Dětská kosmetika: Zabalte dětský šampon, mýdlo/sprchový gel, kartáček, pastu a krém po opalování. U dětí s plenkami nezapomeňte na krém na prevenci opruzenin. Vše pro tyto mrňousy můžete mít zabalené v malé tašce na pleny a krém, která poslouží i jako podložka na přebalování. Já často zapomínám hřeben a pro holčičky přihoďte gumičky a sponky.

9.    Swaddler, kočárek, nosítko: Pro malé děti nesmí swaddler v kufru chybět. Využijete jej jako deku, ručník, sluneční clonu. Kočárek je jasný a jeli vaše mimi zvyklé na nosítko, vezměte ho s sebou. Klidně i do letadla, kde ho v nosítku lépe ukonejšíte.

10.  Hračky a knihy: Co by dovolená byla bez zábavy? Nezapomeňte zabalit oblíbené hračky a knihy, aby si děti mohly hrát a bavit se během cestování a volného času na dovolené. Když budou mít své hračky po ruce, nebudou se nudit ani na minutu. U nás najdete hračky na pláž a pak omalovánky, fixky, pastelky, karty a hry na zabavení.

11.  Lahev na pití a boxíky na svačinu: tu nezapomínejte. Hydratace je základ. Skvělá na cestování je skládací lahvička Liewood. My jsme ji měli do letadla. Před odbavením prázdnou složenou, aby nezabírala místo a pak jsme jí doplnili. Pokud nejedete do hotelu, určitě na cesty mějte sebou boxík na svačinu. Osvědčily se nám ty nerezové, kde vydrží svačina více chladná.

12.  Nice to havenoční světýlko, které klukům vozíme kamkoli jedeme. Svítí s kabelem i bez.

Seznam oblečení na týden k moři:

Větší děti

7 ks triček (1 s dlouhým rukávem)

4 ks šortek/sukní

2 ks tepláky (1 oblečené v letadle)

2 ks mikiny (1 oblečená v letadle)

1 ks tenisky (oblečené do letadla)

1 ks sandále

1 ks boty do vody

1 ks klobouček

1 ks kšiltovka

2 ksy plavek (šortky, plavky na tělo)

7 ks spodní prádlo

3 páry ponožek – ty většinou vůbec neunosíme.

1 ks pyžamo

1ks osuška na pláž, pončo

Brýle

U batolat

7 ks body – brala jsem všechny – tílkové, s krátkým i dlouhým rukávem

4 ks kraťasů

3 ks Legíny/tepláčky

3 ks mikiny/svetříky

Klobouček

Více dudlíků – pokud je vaše malé miluje. Vezměte i náhradní, kvůli ztrátě

Obal na dudlík

Pleny

Ubrousky

Podložka na přebalování

Bavlněný swaddler

Tak co vy na to? Určitě se na dovolenou s dětmi těšíte ještě víc.! Ať už se vydáte kamkoliv, buďte si jisti, že máte vše důležité. A pamatujte na to, že každá rodina může mít své vlastní specifické potřeby, takže si můžete seznam přizpůsobit podle vašich individuálních preferencí a požadavků. Zároveň je důležité si pamatovat, že některé věci lze také zakoupit na místě, pokud je náhodou zapomenete nebo potřebujete něco navíc.

Užijte si dovolenou u moře se svými dětmi a vytvořte spoustu skvělých vzpomínek!