Vánoce u Kačí

Vánoce u Kačí
Kačí Smoothcoking netřeba představovat a pokud by to bylo třeba, tak prosím: Kačí je maminkou dvou kluků, ženou Ártiho, skvělou kuchařkou, influencerkou a autorkou kuchařek. Mimo to, je absolutně nezastavitelná a energie má na rozdávání. Ráda bych si od ní aspoň trochu půjčila :). To je Kačí, žena která nám prozradila své tajné přání a také to, na čem si pochutnají na Vánoce.
 Co tě dělá šťastnou?
Klid, který jsem v sobě našla. Musela jsem si na to počkat a dospět do toho. Protože s mojí povahou, že vše musím, abych se zavděčila, pomohla a měla vše "perfektní" to šlo těžko. Ale s příchodem Tobinka na svět se dostavilo i uvědomění, že nic nemusím. Musím jen to, co opravdu chci. Od té doby se cítím nesvázaná a svá a od toho se odráží vše v mém životě, rodině, práci.
Kdyby si měla říct třemi slovy, kdo je Kačí Smoothcooking, bylo by to ....
Hodně těžká otázka. Vyrovnaná, obětavá, pracovitá.

Nejraději jsem, když ...jsem obklopena těmi, kteří mě dělají šťastnou, uvolněnou a nespoutanou. Pak je jedno, kde jsme.
Co je tvoje guilty pleasure?
Třeba to, že "lžu" svým kamarádkám, že nic nedělám, abych je nestresovala tím, že stále něco dělám. 😅 Je to myšleno v dobrém, protože nechci vyvolávat v lidech pocit, že také musí, když já mám dáno do vínku tolik energie, že bych tím mohla zásobit půl Prahy. 😁
Lidé a o mě říkají ...že jsem motorová myš, která je nezničitelná. 😅 (Aspoň vím, po kom to ten náš Tobi má.)
 
Ale já si o tom myslím ....že mají pravdu. Ale vcelku to není o tom, že bych měla energie na rozdávání, spíš mě vždy uspokojí pocit uklizeneho bytu, vyžehleného prádla, chutné uvařeného jídla, které chutná lidem kolem mě nebo třeba rodinných fotek. A tak mi to dodává motivaci v tom nesedět a stále něco dělat. 😁
Miluji, když ... (toho je). Když mě moji kluci jen tak obejmou, dají pusu a řeknou, že mě mají rádi. Když doma hřeje teplo domova  Když se vrátím domů a všude voní éterické oleje, nelepí se mi drobínky na nohu, když má vše svůj řád, když lidé nechodí pozdě, když se lidé kolem mě umí uvolnit a zasmát od srdce a u toho zahodit vše, co jim tíží hlavu. Když můžu chodit bosa v trávě, v hlíně nebo doma. A to úplně, bez ponožek. Když si obleču na sebe tak pohodlný kousek oblečení, že se k němu tulím a je mi v něm skvěle. Když položím na stůl nějaké jídlo a všem chutná a je jedno, zda je to čerstvě upečený rohlík s máslem nebo hodiny tažené hovězí na víně. Když je venku podzim, sluníčko a barevno. Když...se děje cokoliv, kvůli čemu si řeknu, že ten život za to stoji.
Protože jsme s Kačí fotili vánoční editorial, musela jsem se zeptat i na Vánoce.
Jaké jsou vaše Vánoce?
Obyčejné, české, neškrobené, pohodové. Takové ty bez stresu, šíleného úklidu a slov musím. Nemusíme nic. Jen pijeme horkou čokoládu, koukáme na pohádky, jdeme se projít ke zvířátkům, sníme večeři, rozvalíme dárky a jsme rádi, že jsme. Že jsme spolu.

Je něco, co jste začali dělat až s dětmi?
Spojili jsme víc tradic a vcelku si začali užívat to vánoční období, atmosféru a kouzlo Vánoc. Vždy jsem tohle období milovala, ale teď je to úplně jiné.

Tradice, které mě nechávají chladnou ...vždy pijeme horkou čokoládu ještě v posteli a koukáme na Grinche. Krajině jablíčko, lijeme olovo, dáváme si šupinu pod talíř, nevstáváme od stolu.
Můj nejkrásnější dárek byl ...Jednou jsem se rozbrečela, když jsem dostala své vysněné hrnce. Je to asi tak 5 let zpět. 😁

Na čem bychom si pochutnali u Kačí během Štědrovečerní večeře? 
Lososový krém s ricotovým knedlíkem v trojobalu. Bramborový salát, obalovaný kapr, řízek a treska. Pak už si vždy připravíme chlebíčky, které ujídáme po zbytek večera.
Dostane od tebe někdo k Vánocům tvoji kuchařku?
Nedostane, každý už ji dostal před Vánoci. 😁

Který recept z kuchařky je tvůj nejoblíbenější, a ke kterému máš velmi osobní vztah?
Je jich tam hodně. Řekla bych, že každý recept v kuchařce nese svůj příběh. Ať už v něm jsou vzpomínky na prababičku, babičku, mé dětství nebo oblíbená jídla mých kluků.
Jak dlouho jsi kuchařku psala?
Přesně 1 rok. Ale plno receptu už bylo, jen jsem je znovu testovala, upravovala, vyměřovala. Nejtěžší bylo ty recepty nafotit.

Přišel moment, kdy jsi to chtěla vzdát?
Ano. Když jsme onemocněli nemoci, která se v dnešní době skloňuje všemi směry. Školku nám zavřeli na 4 měsíce. Já byla tak unavená, že jsem si nedokázala ani připravit snídani. Vše bylo na mne a já neměla sílu. Nestíhala jsem a cítila jsem v sobě tlak a ne nadšení z toho, že tvořím.

A jak jsi to překonala?
Překonala jsem to tak, že jsem to dodělala a odevzdala. V tu chvíli jsem věděla, že už nic nezmění a bude to tak, jak to je. Bylo to ulevující.

Dvě poslední otázky Kačí. Pojďme se na ně vrhnout.
Co je tvůj sen?
Už asi jen jeden. Aby si k nám našlo cestu třetí děťátko, aby uvádělo naši rodinu a my se cítili kompletní. Jinak musím zaklepat, ale spoustu snů si plníme a v jednom velkém vlastně žijí.
Co máš v našem obchůdku Betty Brands nejraději?
Celkovou originalitu výběru střihu a značek. Že to není tuctový obchůdek, ale má myšlenku, které se držíš. Opravdu patří k jednomu z mých nejoblíbenějších. Děláš to skvělé, Pájo. 🤗
Děkuji moc Kačí, bylo mi potěšením moci nahlédnout do vašich životů.
Oblečení: Betty Brands
Mikina s křečkem Tobík: Kukukid mikina s křečkem
Triko s křečkem Tobík: Kukukid triko s křečkem
Overal s oušky Tobík a Vinči: Zezuzulla
Béžová čepice: booso merino čepice
Béžové triko Tobík: booso triko s dlouhým rukávem
Tepláky Tobík: booso welt tepláky
Podložky na stůl: Mushie
Člověče nezlob se: Liewood
Sněžná koule: Fabelab