7 důvodů, proč jsou karetní hry pro vaše dítě lepší než jakýkoliv superhrdina

7 důvodů, proč jsou karetní hry pro vaše dítě lepší než jakýkoliv superhrdina

Jak všichni víme, superhrdinové mají schopnosti, které bychom všichni chtěli – létat, mít nadlidskou sílu, nebo vidět přes stěny. Ale co když vám řeknu, že vaše dítě nemusí nosit plášť, aby rozvinulo své „super schopnosti“? Stačí se podívat na stůl plný karetních her. Klasických nebo těch od Djeco!

1. Rodinná symbióza aneb jak se více sblížit s vašimi dětmi

Trávení kvalitního času s rodinou je jako superhrdinský čin v běžném životě. Nejste schopní létat nebo zachraňovat svět, ale jste schopni zázrakem přivést celou rodinu k jednomu stolu. A není třeba Thorova palice či Supermanův plášť. S karetními hrami to půjde jako po másle! Představte si, jak se celá rodina sejde u stolu, telefony zůstanou v kapse, a jediné, co slyšíte, je smích a zvuk karet. 

2. Mentální gymnastika

Paměť, logika, strategické myšlení – to vše může vaše dítě rozvíjet s každou novou hrou. Karetní hry jsou jako CrossFit pro mozek. Kdo potřebuje matematiku, když můžete počítat body, strategicky umisťovat karty a číst myšlenky soupeřů?

3. Společenské dovednosti

Naučte děti, jak se radovat z vítězství, ale i jak prohrávat s grácií. A to vše, aniž byste museli vysvětlovat pravidla fair play, protože Djeco hry je mají v sobě už zabudované. To je jako Batmanův návod na to, jak být skvělým člověkem, jen bez temného hradu a batmobilu.

4. Kreativita na steroidech

Některé karetní hry od Djeco jsou tak kreativní, že by se vedle nich Picasso cítil jako malíř pokojů. Vytváření příběhů, vymýšlení nových pravidel, a to vše s malým kouskem papíru v ruce.

5. Odpočinek bez elektroniky

"Konečně! Děti nejsou u tabletu!" – to si řeknete, když je zaujmete kartami. U nás skvěle fungují Piráti. Ty se hrají i několikrát dokola. Můžete si oddychnout a užít si to zvláštní ticho, které přichází, když děti neklikají a nescrollují. Tedy, neslyšíte klikání nebo ťukání, ale pořádný smích a možná i křik, když někdo prohraje.

6. Naučte je odpovědnosti

Víte, co je lepší než superhrdinové, kteří zachraňují svět? Děti, které si samy umí uklidit hry do krabiček! Karetní hry jsou mimo jiné, vynikající příležitostí učit děti, jak být zodpovědné.

7. Módní doplněk

No dobře, tohle je možná trochu nadsázka, ale karty Djeco jsou tak krásně navržené, že byste je mohli nosit jako módní doplněk. Ok, možná to přeháním, ale v designu určitě bodují.

Hrdinou dnešní doby nemusí být jen Spiderman nebo Wonder Woman. Stačí pár karet od Djeco, a vaše dítě bude mít více schopností než Avengers. Takže na co ještě čekáte? Uložte pláště do skříně a vytáhněte karty!

Pája Betty